Kardinal Josip Bozanić u Orehovici krstio Karla i Magdalenu

P1230001
Prije 11 godina, prilikom proslave 200. godišnjice župe sv. Leopolda B. Mandića u Orehovici, predvoditelj ondašnjeg velebnog misnog slavlja, nadbiskup Josip Bozanić dao je obećanje obitelji Ivana i Marije Siketić, inače zvonara orehovičke crkve, da će, ako ih Bog blagoslovi petim djetetom, osobno doći krstiti njihovo peto dijete.
U nedjelju, 7. rujna 2014., obećanje se ispunilo.
Nakon Ivane, Nikoline, Ane i Valentine, Marija i Ivica Siketić su dobili – sina Karla. Prema obećanju, kardinal Josip Bozanić došao je u Orehovicu i krstio Karla Siketića, te prvo dijete u obitelji Miroslava i Ivane Celjak – Magdalenu.
Svečanu misu u punoj orehovičkoj crkvi predvodio je sam kardinal, u prisutnosti tajnika i domaćeg župnika, Ivice Šestaka. U prigodnom slovu kardinal Josip Bozanić je čestitao roditeljima i poželio uspjeh u odgoju djece, a pohvalio je i cijelu župnu zajednicu, te estetsko uređenje crkve. Majkama je darovao krunice, koje će dati svojoj djeci na dan Prve Pričesti, dok su očevi dobili Biblije kako bi svoju djecu poučavali kršćanskom životu.
Veliki dan u našoj župi uveličao je župski zbor, a župljani su izrazili nadu da će kardinal češće imati priliku dolaziti u našu župu, te da će biti više obitelji poput Ivana i Marije Siketić.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s